+31 522 24 44 95

No-Break onderhoud

No-Break onderhoud

Het onderhouden van No-Break systemen is een van de diensten waar onze monteurs dagelijks mee aan de slag gaan. De monteurs van Dynamic-No Break zijn specialisten in het onderhouden van uw noodstroomvoorzieningen en No-Break systemen. Wij zorgen er voor dat uw systemen 24/7 blijven draaien. Om er voor te zorgen dat uw No-Break systeem altijd betrouwbaar en beschikbaar is, is het belangrijk om uw onderhoudsbeurt op tijd in te plannen. Zo weet u zeker dat alles werkt zoals het hoort. Het afnemen van de No-Break onderhoudsdiensten van Dynamic No-Break is voor uw bedrijf een goede investering. Wij ondersteunen u graag bij het ontdekken welke No-Break onderhoudsdienst uw bedrijf nodig heeft. Heeft u nog geen noodstroomvoorziening maar heeft u hier wel interesse in? Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.

No-Break onderhoud bij klant
No-Break onderhoudsrapport na test

Tests uitvoeren bij No-Break onderhoud

Om er voor te zorgen dat uw No-Break Systeem in optimale conditie is, dient uw systeem jaarlijks getest te worden. Er zijn verschillende manieren om uw ups systeem te testen. Wij maken gebruik van verschillende tests:

  • De AC-loadbanktest
  • DC-Loadbanktest
  • Batterij-ontlaadtest
  • Inwendige weerstandstest
  • Siemenstest

Welke test wij uitvoeren is afhankelijk van uw wensen en wat mogelijk is. Wij maken geen onderscheid tussen UPS systemen die wij geplaatst hebben en UPS systemen die door andere partijen geplaatst zijn. Omdat wij gebruik maken van een eigen software, is het mogelijk om tijdens het onderhouden van uw No-Break Systeem elk soort systeem te testen. Tijdens de onderhoudsbeurt van uw systeem kunnen we, na overleg met de installatieverantwoordelijke, de No-Break onafhankelijk van het energiebedrijf uw belasting laten voeden. Zo meten we of alles optimaal functioneert. Tijdens zo’n gecontroleerde load test zorgen wij er voor dat we het antwoord krijgen op onder andere de volgende vragen:

  • Functioneert het systeem goed?
  • Doen de batterijen het volgens specificatie?
  • Zijn er componenten aan vervanging toe volgens het meer jaren onderhoudsplan?

De loadbanktest inzetten voor UPS noodstroom onderhoud

Een loadbanktest is een test van uw complete UPS systeem. Het is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw noodstroom UPS. Aan de uitgangsklemmen van uw UPS wordt een testbelasting aangesloten. Het UPS systeem wordt in ‘batterijbedrijf’ gebracht, waarna de batterij wordt ontladen. Alle componenten van het systeem worden op deze manier functioneel getest. Aan het einde van de test is exact bekend hoe lang uw systeem werkt,  wanneer de stroom wegvalt en of alle componenten voldoen aan de specificaties.

Loadbanktest noodstroom UPS
batterij ontlaadtest met Torkel

De Batterij-ontlaadtest gebruiken

De Batterij-ontlaadtest, ook wel bekend als DC-Loadbanktest, kan ook onderdeel zijn van uw UPS noodstroom onderhoud. Tijdens deze test blijft de aangesloten belasting gevoed via het UPS systeem. De batterij wordt met een aparte belasting getest. Hoe de batterij ontladen moet worden stemmen we af met u en de batterijfabrikant. Na een ontlaadtest is inzichtelijk of en hoelang de batterij uw belasting kan voeden. Na een test kunnen onze medewerkers een gedegen advies geven over wanneer de batterij vervangen moet worden. Zo kan het advies bijvoorbeeld zijn om slechts een batterijblok te vervangen. Ons advies berust altijd op de feiten die naar voren komen tijdens de lezing van uw No-Break Systeem.

Batterij noodstroom onderhoud met de Siemenstest

De siemenstest, ook wel bekend als inwendige weerstandstest, is een conductance meetmethode. Uw noodstroom batterij wordt live getest. Hierbij gaat er geen energie verloren. Met speciale meetapparatuur wordt de geleiding van elk individueel batterijblok gemeten (in de eenheid Siemens). De gemeten waarden slaan wij op in een speciale database. Vervolgens worden de waarden tijdens elke onderhoudsbeurt vergeleken met de voorgaande beurt én met een door de batterijfabrikant opgegeven waarde. Door deze metingen te analyseren, kunnen we een nauwgezet beeld krijgen van de veroudering van elk batterijblok. Zo is het vervangingsmoment goed te bepalen.

Siemens conductance test noodstroom batterij
Periodiek noodstroom onderhoud

Het onderhouden van de gelijkrichter en andere onderdelen

Het is belangrijk om uw No-Break systeem periodiek te onderhouden. Door dit te doen, minimaliseert u de risico’s en gevolgen van een onverwachte spanningsonderbreking. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er naar uw systeem als geheel gekeken. Zo kan er tijdig ingegrepen worden bij foutmeldingen van bijvoorbeeld de gelijkrichter, static switch, luchtfilters, inverters, etc.

Onderhoud aan uw Hybrid Battery Storage System

De energiemarkt is aan het evolueren. Hoe wij energie opwekken, verzamelen en opslaan is aan het veranderen. Het combineren van een No-Break voorziening en een Hybrid Battery Storage System zal er voor zorgen dat uw bedrijf op een eenvoudige manier belastingpieken vermindert of elimineert door batterijvermogen te gebruiken. Het is een duurzame oplossing die een positieve invloed heeft op de CO2 reductie van uw bedrijf en uw bedrijfskosten verlaagd. Wij ondersteunen u hierbij door uw Hybrid Battery Storage System periodiek te onderhouden. Wilt u meer weten over hoe wij u van dienst kunnen zijn?

Dynamic No-Break denkt met u mee
Dynamic No-Break denkt met u mee

Dynamic No-Break

Met Dynamic No-Break weet u zeker dat u enkel en alleen te maken zult hebben met de beste oplossingen voor problemen rondom de energietransitie. Ons flexibel, professioneel en betrouwbaar team voert zijn werk gepassioneerd uit. Wij zorgen er voor dat uw bedrijf 24/7 en 365 dagen per jaar stroom heeft. U hoeft zich met Dynamic No-Break geen zorgen meer te maken over stroomuitval. Wij nemen graag de tijd om met u mee te denken. Zo kunnen wij ook de meest innovatieve en efficiënte oplossingen voor uw vraagstuk aanbieden. Samen met onze vaste partners Fiamm, Riello-UPS, ABB, CSB Battery en Eltek kunnen wij noodstroom leveren voor iedere sector en ieder bedrijf in en rondom Nederland. Neem vandaag nog eenvoudig contact op om te bekijken wat Dynamic No-Break voor u kan betekenen.