+31 522 24 44 95

Noodstroomvoorziening

Noodstroomvoorziening

Bedrijven kunnen in deze 21e eeuw niet meer zonder stroom. Veel processen lopen dag en nacht door, denk bijvoorbeeld aan het maken van back-ups, en vrijwel alles wordt opgeslagen in de cloud. Wel zijn er momenten waarop de reguliere stroomtoevoer niet zo vanzelfsprekend is. Als de netspanning uitvalt is daar een voorbeeld van. In de volksmond wordt dit een stroomuitval of een stroomstoring genoemd. De stroom van een heel gebouw, hele straat of hele wijk kan per abuis uitvallen. Dit levert dagelijks voor bedrijven een groot probleem op. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen. Een noodstroomvoorziening kan voor uw bedrijf de uitkomst zijn. Door te investeren in een goede, efficiënte noodstroomvoorziening, zorgt u er voor dat de werkzaamheden van uw bedrijf altijd door kunnen gaan. Geen systemen die plat liggen en geen informatie die verloren gaat.

Een noodstroomvoorziening
Een noodstroomsysteem bij Dynamic No-Break

Noodstroom in Nederland

In Nederland hebben we regelmatig last van stroomstoringen en stroomuitval. Er zijn daarom ook verschillende aanbieders van noodstroom in Nederland. Het komt regelmatig voor dat er per ongeluk een stroomkabel wordt kapotgetrokken waardoor een hele wijk plots geen stroom meer heeft. Het zijn zulke momenten waarop een efficiënte noodstroomvoorziening van groot belang is. Er valt vaak weinig te verhelpen aan stroomstoringen of stroomuitval. Voor veel bedrijven is het uitvallen van de stroom een groot probleem. Een noodstroomsysteem biedt de oplossing voor al deze situaties.

Hoe werkt een noodstroomsysteem?

Een noodstroomsysteem, ook wel noodstroomvoorziening, werkt continue. Bij het uitvallen van de netspanning nemen de batterijen de voeding van de aangesloten verbruikers onderbrekingsvrij over. Dit No-Break systeem, ook wel Un-interruptible Power Supply, afgekort UPS, zorgt er voor dat er niets uitvalt en/of verloren gaat. In principe heeft u niet in de gaten dat de stroom is uitgevallen. De batterijen van een UPS hebben een beperkte hoeveelheid energie. De systemen aangesloten op de UPS zouden na verloop van tijd uit kunnen gaan. Daarom wordt er vaak een generator of aggregaat toegepast om lange autonomietijden te halen. Een generator of aggregaat alleen is geen optie. Omdat een generator of aggregaat eerst moet starten bij een stroomstoring ontstaat er een onderbreking in de voeding van enkele seconden. Deze enkele seconden zijn kostbaar. Daarom is het belangrijk om een No-Break systeem aan te schaffen. Wil een noodstroomvoorziening goed werken dan is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt.

Elektrisch schema noodstroomsysteem
sectoren die Dynamic No-Break noodstroomsystemen gebruiken

In welke sectoren kunt u onze noodstroomsystemen vinden?

Onze noodstroomvoorzieningen vindt u veelal in de volgende sectoren:

  • Zorg (denk aan ziekenhuizen en verzorgingscentra)
  • ICT (denk aan Datacenters, serverruimtes en kantoren)
  • Overheid (denk aan overheidsgebouwen- en kantoren)
  • Retail (denk aan winkelcentra en panden)

Wilt u weten of een noodstroomvoorziening handig is voor uw eigen bedrijf of pand? Neem contact met een van onze salesmedewerkers op om te bespreken wat uw behoeften zijn.

Wat is een noodstroomvoeding?

Er kan op elk moment van de dag een stroomstoring plaatsvinden. Daarom staat een noodstroomsysteem altijd aan. Een noodstroomvoeding zorgt er voor dat systemen toch blijven draaien. In een noodstroomvoeding komen verschillende technische onderdelen samen om er voor te zorgen dat er noodstroom naar uw voorzieningen wordt gebracht. Hoe de noodstroomvoeding er precies uit komt te zien is afhankelijk van de specificaties van de voorzieningen. Zo kan een noodstroomvoeding bestaan uit een combinatie van een UPS, No-Break systeem en een aggregaat. Wij bekijken graag samen met u welke noodstroomvoorzieningen u nodig heeft voor uw systemen.

Onderhoud van noodstroomvoeding door Dynamic No-Break
Onderhoudsdienst van Dynamic No-Break voor noodstroom-systemen

Hybrid Battery Storage: de toekomst van noodstroomvoorzieningen

Hybrid Battery Storage systemen vervangen ‘oude’ energietransitie systemen met nieuwe energietransitie systemen. Door uw huidige noodstroomvoorziening te combineren met een Hybrid Battery Storage system kunt u uw noodstroomvoorziening programmeren om de batterij op bepaalde tijden op te laden met een specifieke bron. Deze duurzamere vorm van energie opslaan en gebruiken heeft de toekomst. Het zelf kunnen opslaan en opnemen van energie is een duurzame oplossing die niet alleen goed is voor het milieu maar ook goed is voor de portemonnee. Dynamic No-Break is de eerste Nederlandse leverancier van deze Hybrid Energy Storage Systems.

Onze vaste partners in noodstroomvoorzieningen

Omdat wij alleen met kwaliteitsproducten werken, zult u bij ons een scherpe selectie aan merken vinden. Het is juist de combinatie van deze specifieke producten en de kennis die wij, van management tot monteur, in huis hebben, die er voor zorgt dat wij u op de juiste manier kunnen ondersteunen. Samen met onze vaste partners ABB, Riello, Eltek, CSB Battery en Fiamm kunnen wij noodstroom leveren voor iedere sector en ieder bedrijf in en rondom Nederland.

Onze partners in noodstroomvoorzieningen
Onderhoudsdienst van Dynamic No-Break voor noodstroom-systemen

Het onderhouden van een Noodstroom-systeem

Het correct onderhouden van een Noodstroom-systeem is een specialistische taak. Preventief onderhoud staat bij Dynamic No-Break voorop. In de loop van tijd kunnen onderdelen van het noodstroom-systeem gaan verouderen. Het is niet de bedoeling dat een noodstroomvoorziening die gebruikt moet worden door enkele verouderde onderdelen zijn werk niet kan doen. Door preventief een noodstroomsysteem te onderhouden, zorgen wij er voor dat uw noodstroomvoorziening altijd op scherp staat en direct zijn werk kan doen op het moment dat dat nodig blijkt te zijn. Lees meer over het onderhouden van No-Break systemen en UPS systemen.

Het belang van een noodstroomvoorziening

Investeren in een No-Break noodstroomvoorziening en deze tijdig onderhouden, is voor ieder bedrijf een goede zaak. Noodstroomvoorzieningen zijn er in verschillende uitvoeringen en vermogens. Om er zeker van te kunnen zijn dat uw noodstroomvoorziening precies aan de behoeften van uw bedrijf voldoet, bekijken wij uitvoerig met u waar uw noodstroomvoorziening precies voor gebruikt dient te worden. Het is deze persoonlijke en professionele insteek die er voor zorgt dat onze klanten zo tevreden zijn.

Controle noodstroomvoorziening
Onze No-Break systeem deskundige wil u graag helpen

Wat kan Dynamic No-Break voor u betekenen?

Bent u geïnteresseerd in een No-Break systeem? Bij Dynamic No-Break zorgen wij er voor dat uw bedrijf 24/7 en 365 dagen per jaar stroom heeft. Wij bekijken welk noodstroom vraagstuk u heeft en bespreken met u de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat alle systemen in en rondom uw bedrijf blijven draaien, ook wanneer de stroom per abuis uitvalt. Neem vandaag nog eenvoudig contact op.