+31 522 24 44 95

Hoe werkt een UPS systeem?

by | mrt 28, 2023 | Nieuws

Hoe werkt een UPS systeem? En waarom is een UPS systeem onmisbaar bij veel bedrijven?
 

Wat maakt een UPS systeem bij veel bedrijven onmisbaar?

Een UPS systeem heeft 3 belangrijke functies die voorkomen dat een bedrijf deels of helemaal stil komt te liggen bij stroomproblemen:

  1. Leveren van noodstroom bij een kortdurende stroomuitval zodat apparatuur die essentieel is voor de werking van het bedrijf blijven draaien.
  2. Als filter om piekspanning en schommelingen in het stroomnet op te vangen.
  3. Bij een langdurige stroomuitval maakt het UPS systeem het gecontroleerd afsluiten van de apparatuur mogelijk.

Veel bedrijven en instanties kunnen niet meer functioneren zonder stroom. Zonder elektriciteit is ook de veiligheid in het geding. Denk maar wat een stroomuitval zou doen zonder back up bij een ziekenhuis, gevangenis, concertgebouw of luchtvaartmaatschappij.

 

Double conversion UPS

De double conversion UPS is de meest gebruikte UPS. Dit UPS systeem geeft altijd constant geïsoleerde stroom, onafhankelijk hoe de inkomende stroom is. Dit komt doordat deze UPS continue de inkomende AC-stroom omzet in DC, en daarna weer naar AC omschakelt. Oftewel bij een double conversion UPS voert stroom continu door de gelijkrichter en vervolgens door de omvormer naar de aangesloten apparatuur. Hierdoor is de uitgangsspanning en -frequentie compleet geïsoleerd en onafhankelijk van de ingangsspanning en -frequentie.
 

De UPS zonder omschakeltijd

Door de dubbele conversie is er helemaal geen omschakeltijd naar de batterij en ontvangt de aangesloten apparatuur altijd constante geïsoleerde stroom. Deze continue stroom is nodig bij bedrijf-kritische apparatuur en op plekken waar de netstroom onbetrouwbaar is.
 

Waar wordt de double conversion UPS gebruikt?

UPS-systemen met dubbele conversie beschermen essentiële apparatuur tegen alle elektriciteit problemen zodat de veiligheid gewaarborgd blijft en cruciaal werk doorgaat. Dit is nodig voor: apparatuur in ziekenhuizen, zorginstellingen, retail, voetbalstadions, evenementenhallen, overheidsinstanties, industriebedrijven etc.
 

Hoe lang werkt een UPS systeem?

De tijd dat een UPS werkt, hangt af van de accucapaciteit. De meeste UPS systemen hebben een autonomietijd van 10 tot 15 minuten. Deze autonomietijd is uit te breiden door het gebruik van een groter accupakket.
 

Welke UPS past bij uw vraag?

Wilt u meer weten over welke UPS systemen bij verschillende toepassingen geschikt zijn. Neem gerust contact met ons op 0522-244495 of stuur een e-mail naar: info[at]dnb-bv.nl.