+31 522 24 44 95

Waarom een UPS-systeem onderhouden?

by | feb 2, 2023 | Nieuws

U heeft een goed UPS-systeem waar u van op aan kunt toch? Maar hoe lang is het geleden dat u onderhoud op uw UPS-systeem heeft laten uitvoeren? Een nieuw geïnstalleerde noodstroomvoorziening werkt natuurlijk perfect. Met ons advies kunt u zorgen dat de komende jaren uw noodstroomvoorziening altijd paraat staat.

 

Waarom onderhoud van UPS-systeem

Met een UPS-systeem worden stroomonderbrekingen in de bedrijfsprocessen voorkomen. Omdat een UPS systeem continue werkt, slijten ventilatoren, vermindert de kracht van batterijen en werken condensatoren niet meer effectief. Dit kan ervoor zorgen dat het noodstroomsysteem niet goed werkt wanneer het nodig is. Dus zonder onderhoud weet u niet of het noodstroomsysteem echt paraat staat bij stroomuitval.

 

Voordelen UPS systeem onderhoud

Door regelmatig onderhoud aan het UPS systeem ervaart u de volgende voordelen:

  • Het onderhoud voorkomt onderbrekingen in kritische bedrijfsprocessen
  • Het UPS-systeem blijft beter zijn werk doen
  • Het onderhoud werkt positief op de levensduur van het UPS systeem

 

Slim onderhoud op UPS-systeem

Planmatig onderhoud is de slimste keus om het meeste rendement uit de UPS investering te halen en te zorgen voor continuïteit van de bedrijfsprocessen. Onderhoud aan UPS systemen is het dagelijkse werk van Dynamic No-Break. Wij onderhouden de UPS systemen en kijken naar de beschikbaarheid van de noodstroominstallatie in een groeiscenario. Ook controleren wij of de UPS systemen nog aan de eisen van de opdrachtgevers en de wetten voldoen.

Bij UPS-systemen zijn er stroomgeleiders die alleen stroomvoerend zijn bij een stroomstoring. Daarom adviseren wij bij onderhoud ook een batterij capaciteitstest uit te voeren.

Tijdens preventief onderhoud voeren wij standaard thermografische inspecties uit op de UPS en de batterijen. Met onze warmtebeeldcamera brengen we installatiedelen thermografisch in beeld en worden eventuele ‘hot spots’ direct zichtbaar.

Kortom, Dynamic No-Break geeft uw UPS systeem de hoogst mogelijke zorg voor een optimale werking nu en in de toekomst zodat u zich volledig kunt concentreren op uw corebusiness. Lees meer over ons onderhoud van UPS systemen.

 

24-uurs noodstroom service

Omdat een storing niet altijd te voorkomen is, en deze op ieder tijdstip kan plaatsvinden hebben wij een 24-uurs service voor uw noodstroomvoorziening. Bel ons op 0522-244495, wij vertellen u graag over de mogelijkheden met betrekking tot preventief onderhoud van UPS-systemen en onze 24-uurs service. Of stuur een mail naar info[at]dnb-bv.nl.