+31 522 24 44 95

De jaarlijkse ISO en VCA certificeringen zijn binnen!

by | jul 6, 2022 | Nieuws

De jaarlijkse audit van Dynamic No-Break is weer achter de rug. Ook dit jaar zijn wij weer zeer tevreden met de resultaten van de audit. Bedrijfscertificeringen zoals ISO en VCA certificaten zijn voor bedrijven zoals Dynamic No-Break niet verplicht. Wel zeggen ze iets over de professionaliteit van een bedrijf zoals de onze. Waarom het voor ons belangrijk is om deze certificeringen jaarlijks te behalen, leggen we graag uit.

Wat is een ISO 9001 certificering?

Een ISO certificering is een certificaat waarmee een bedrijf kan aangeven dat ze op een goede manier gebruik maakt van een kwaliteitsmanagementsysteem. Het is voor ieder bedrijf belangrijk om niet alleen te voldoen aan de eigen eisen binnen de organisatie, maar ook aan de eisen van klanten, wet- en regelgeving. Hoewel een bedrijf deze certificering niet nodig heeft, kunnen bedrijven die een ISO 9001 certificaat hebben behaald dankzij het certificaat wel aantonen dat zij voldoen aan de internationale norm. De ISO certificering bestaat al ruim 20 jaar. Sinds de start van Dynamic No-Break in 2003 vindt er een jaarlijkse audit plaats. Tijdens de audit worden bepaalde protocollen en procedures besproken. Daarnaast wordt onze werkplek uitgebreid geauditeerd. Een ISO 9001 certificering is zeker geen must, maar het is wel een goede manier om aan te tonen dat Dynamic No-Break een professioneel en betrouwbaar bedrijf is.

Wat is een VCA certificering?

Een VCA certificering, ook wel Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers genoemd, is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu waarborgen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Onze collega’s op locatie en in de werkplaats zijn constant in de weer met het installeren en controleren van No-Break systemen. Dit is zeer specialistisch werk en kan ook gevaarlijk werk zijn. Daarom is het zo belangrijk dat een bedrijf zoals de onze een VCA certificering ontvangt. Om de veiligheid te waarborgen moeten al onze medewerkers een VCA Diploma halen door het officiële VCA examen te maken en met goed gevolg af te ronden. Met een VCA Diploma toont een medewerker aan op welk VCA niveau de medewerker is opgeleid.

Wat hebben onze klanten aan deze certificering?

U zou kunnen stellen dat een ISO 9001 en een VCA certificering goed zijn voor de zaken. Als een bedrijf deze certificeringen niet heeft, kan het zijn dat ze een opdracht mislopen. Hoewel dit zeker waar is, is het voor ons simpelweg belangrijk dat wij producten en diensten van een hoge kwaliteit aanbieden. Deze certificeringen behalen maken onze eigen eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid zichtbaar.

Aan de slag met uw energievoorziening

Dynamic No-Break kan met deze twee certificaten weer een jaar vooruit. Werkt uw bedrijf enkel en alleen met bedrijven samen die volledig ISO en VCA gecertificeerd zijn? Dan bent u bij Dynamic No-Break aan het juiste adres. Heeft u interesse in een van onze noodstroomvoorzieningen? Of wilt u meer weten over onze duurzame Hybrid Battery Storage? Stuur dan een mail naar [email protected] of neem direct telefonisch contact op via 0522-244495. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via ons contactformulier.