+31 522 24 44 95

Waar gebruik je een No-Break systeem voor?

by | mei 31, 2022 | Nieuws

Investeren in een No-Break systeem is voor veel bedrijven een wijze investering. Steeds vaker horen we van bedrijven die nog niet hadden geïnvesteerd in een No-Break systeem en daar nu spijt van hebben. En dat is ook niet zo gek! Steeds meer bedrijven werken volledig online. Offline gaan is gewoonweg geen mogelijkheid meer. Het hebben van een No-Break systeem op de werkplek is heel normaal aan het worden. Het zorgt er voor dat uw systemen nooit offline gaan en dat er dus nooit iets verloren gaat. Hoe een No-Break systeem precies gebruikt wordt, leest u hier.

Waar wordt een UPS systeem voor gebruikt?

Een UPS systeem is eigenlijk gewoon een andere naam voor een No-Break systeem. Een UPS systeem zorgt er voor dat er geen onderbreking plaatsvindt als de netspanning wegvalt. Storm, wateroverlast en oververhitting komen helaas steeds vaker voor. Dit zijn onder andere redenen waarom de netspanning weg kan vallen. Valt de netspanning weg? Dan valt de stroom weg. Een No-Break systeem voorkomt niet dat er een stroomstoring is, maar voorkomt wel dat dit consequenties heeft voor een bedrijf. Een UPS systeem kan in vrijwel alle werkvelden ingezet worden. Als u een No-Break systeem aanschaft is het zaak om deze goed te monitoren en te onderhouden. Zo kan uw UPS systeem lang meegaan.

Zijn No-Break batterijen hetzelfde als een No-Break systeem?

In de wereld van de noodstroomsystemen worden vaak verschillende termen door elkaar gehaald. No-Break systemen, UPS systemen, No-Break batterijen… Het zijn allemaal namen die wel vaker voorkomen als er over noodstroomsystemen gesproken wordt. De term No-Break batterij wordt haast nooit gebruikt. Batterijen zijn namelijk een onderdeel van het systeem, maar kunnen niet in hun eentje functioneren als noodstroomsysteem. No-Break batterijen vormen het hart van uw UPS-systeem. Het is daarom van groot belang dat ze altijd perfect werken. Er zijn veel verschillende merken waarmee gewerkt kan worden. Merken zoals Fiamm, CSB en Cellpower zijn gerenommeerde merken die Dynamic No-Break levert.

In welke sectoren worden No-Break systemen gebruikt?

Zoals eerder geschreven, zijn No-Break systemen in vrijwel iedere sector van belang. Steeds vaker staan alle systemen constant online. Een No-Break systeem zorgt er voor dat ze ook online blijven staan en niet uitvallen bij bijvoorbeeld een stroomstoring. U vindt de No-Break systemen van Dynamic No-Break dan ook verspreid over heel Nederland. Denk aan sectoren zoals: de zorg, de overheid, ICT bedrijven en in de Retail sector.

  • In zorginstellingen is het hebben van een No-Break systeem van levensbelang. Stel dat er een stroomstoring plaatsvindt in een OK, of op de neonatologie. Zoiets is ondenkbaar! Daarom zijn inmiddels de meeste ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen en andere zorginstellingen uitgerust met een No-Break systeem.
  • Winkelcentra worden dagelijks door honderden mensen bezocht en ook als de deuren gesloten zijn, wordt er constant stroom gebruikt om systemen draaiend te houden. No-Break systemen zorgen er voor dat alle winkels continu van stroom worden voorzien.
  • ICT is overal. Als we het alleen al over servers hebben, dan hebben we het al over duizenden systemen die altijd aanstaan. Deze systemen moeten constant online staan, anders gaat er werk en daarmee kostbare tijd verloren.

Hoe worden No-Break systemen onderhouden?

No-Break systemen worden zowel preventief als correctief onderhouden. Bij preventief onderhoud wordt er een opsomming gemaakt van de verschillende aanwezige installatiedelen, systeemparameters en omgevingsparameters. Dit allen samen leidt tot een beoordeling van uw UPS. Op het moment dat uw noodstroomsysteem een storing uitgeeft, kan een storingsdienst snel ter plaatse zijn om het probleem op te lossen.

Dynamic No-Break, specialist in No-Break systemen

Heeft u interesse in een No-Break systeem? Of wilt u gewoon de mogelijkheden voor uw bedrijf bespreken? Dan kijken wij graag met u mee. Met onze efficiënte oplossingen rondom het plaatsen en het onderhouden van uw No-Break systeem, weet u zeker dat u geen tijd hoeft te verspelen aan het controleren van uw noodstroomvoorziening. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier voor contactformulier