+31 522 24 44 95

Hybrid Battery Storage: het nieuwste product van Dynamic No-Break

by | mrt 30, 2022 | Nieuws

Duurzaam energie opwekken, verzamelen en opslaan. Het is een hot topic. Steeds meer bedrijven onderzoeken hoe zij duurzamere keuzes kunnen maken. Niet alleen voor de planeet, maar ook voor de portemonnee! De energiemarkt is aan het evolueren en dat merken we. Het concept van energiebeheer werd de afgelopen jaren geoptimaliseerd. Een Hybrid Battery Storage System is dé oplossing waar we met z’n allen naar hebben gezocht.

Hybrid Battery Storage Systemen, de meest duurzame optie
Een HBS kan op verschillende manieren en op verschillende plaatsen ingezet worden. Het kan deel uitmaken van een noodstroomvoorziening. Het kan ook in gebieden waar het elektriciteitsnet niet (voldoende) beschikbaar is ingezet worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een HBS in te zetten in gebieden waar het elektriciteitsnet beschikbaar is, maar het terug leveren van energie geen mogelijkheid is. In vrijwel iedere sector kan een Hybrid Battery Storage Systeem een groot verschil maken! Denk aan:
• Winkelcentra en winkelpanden
• Verzorgingscentra en ziekenhuizen
• Datacenters, serverruimtes en kantoren
• Overheidskantoren en overheidsgebouwen
We zullen de komende jaren binnen elke sector een switch zien naar Hybrid Battery Storage Systemen. Niet alleen omdat het duurzamer is, maar ook omdat het simpelweg een goedkopere optie is. Bovendien brengt een HBS ook manieren om de opgewekte elektriciteit te verhandelen!

De HBS als onderdeel van een smart grid
Er wordt al sinds jaar en dag gesproken over de smart grid. Op papier leek smart grid altijd een heel sterk concept. Toch kwam het concept eerder nog niet écht van de grond. Maar nu is dat anders. Dankzij de HBS is het mogelijk geworden om een smart grid effectief in te zetten. Een smart grid is een elektriciteitssysteem dat veel oplossingen rondom de energietransitie kan bieden. Het conventionele elektriciteitsnet, dat nauwelijks opslagmogelijkheden kent, wordt gestuurd door vraag en verwachte vraag. Daarnaast hebben we wind en zonne-energie die wordt opgewekt. Deze duurzaam opgewekte energie is niet te sturen en komt met pieken en dalen. Het zorgt voor grote energie overschotten en grote energie tekorten. We moeten dit leren anticiperen en manieren vinden om hier handig op in te spelen. Een smart grid zorgt dat apparatuur wordt ‘aangezet’ zodra er overschotten zijn en wordt ‘uitgezet’ wanneer er tekorten dreigen. De ’overschot’ energie kan dankzij een HBS duurzaam opgeslagen worden.

Handelen in energie
Hedendaags is er niet alleen veel meer ruimte voor het zelf opwekken van energie. Het opslaan en het zelf vrijgeven van energie wordt ook steeds aantrekkelijker. Dankzij Hybrid Battery Storage Systemen kan de batterij tijdens laagtarief periodes worden opgeladen. Tijdens hoogtarief periodes kan energie dan weer worden vrijgegeven. Dit is voor veel bedrijven aantrekkelijk en dankzij een HBS wordt het een reële mogelijkheid.

De vele voordelen
Het gebruiken van een HBS heeft veel voordelen. Denk aan bedrijfskosten die lager worden, CO2 reductie die positief wordt beïnvloed en het compenseren van harmonische vervuiling en blindvermogen. Overige voordelen zijn:
• Dat een HBS nauwkeurig en slim gebruikt kan worden om energie te verdelen.
• Dat gecombineerd kan worden met verschillende soorten energieaccumulatoren w.o. Lood, Lithium Ion, Nikkel-Metaal-Hydride en zelfs 2e hands elektrisch voertuig accu’s.
• Dat het mogelijk wordt om solar energie met een (standby) noodstroomaggregaat te combineren zonder dat deze twee elkaar beïnvloeden.
• Dat een HBS zowel als on grid en als off grid energiebron gebruikt kan worden.
• Dat een HBS belastingpieken vermindert of volledig elimineert door batterijvermogen te gebruiken.
• Dat een HBS ter vervanging van een conventioneel generatorsysteem kan dienen.
• Dat een HBS kan dienen als ondersteuning voor een conventioneel generatorsysteem.
• Dat een HBS onderdeel kan uitmaken van een lokaal energie collectief.
• Dat een HBS gecombineerd kan worden met een veilige en betrouwbare stroomvoorziening.
• Dat een HBS ook in gebieden met een zwak net of locaties met een (te) lichte net aansluiting gebruikt kan worden.

Vragen? Neem contact op met Dynamic No-Break!
Hybrid Battery Storage Systemen zijn net pas op de markt gelanceerd. Wij zijn dan ook ontzettend blij om de allereerste Nederlandse leverancier te zijn van dit duurzame alternatief. Heeft u interesse in een Hybrid Battery Storage Systeem? Stuur een mail naar [email protected] of neem direct telefonisch contact op via 0522-244495. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via ons contactformulier.