+31 522 24 44 95

Wat is een noodstroomvoorziening?

by | apr 20, 2022 | Nieuws

Wat is een noodstroomvoorziening?

Stroomuitval gebeurt dagelijks. Hoewel een landelijke stroomstoring nauwelijks voorkomt, is een regionale, lokale of zelfs een stroomstoring binnen een wijk of pand iets waar we in Nederland iedere dag mee te maken hebben. En dat kan problemen veroorzaken. Servers die uitvallen, databases die niet beschikbaar zijn of clouds vol informatie die onbereikbaar zijn, zijn slechts enkele voorbeelden van problemen die voorkomen uit een stroomstoring. Gelukkig is het inzetten van een noodstroomvoorziening bij de meeste bedrijven inmiddels vanzelfsprekend. Hier leest u precies hoe een noodstroomvoorziening werkt en hoe een No-Break systeem ook voor uw onderneming een groot verschil kan maken.

Noodstroomvoorzieningen, we kunnen écht niet meer zonder

Inmiddels maken de meeste bedrijven in Nederland constant gebruik van een netwerk aan servers. Ziekenhuizen met online databases, apparaten in fabrieken die in verbinding staan met het internet of gewoon een kantoorpand waar druk getelefoneerd en gemaild wordt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die de gehele dag (en vaak nacht) gebruikmaken van stroom. Het is dus ondenkbaar dat een bedrijf plotsklaps zonder stroom komt te zitten. Een noodstroomsysteem biedt de oplossing voor al deze situaties. Met een noodstroomvoorziening kan uw bedrijf nooit offline gaan. Is er sprake van stroomuitval? Dan neemt uw No-Break voorziening de last over. Zo blijven uw systemen alsnog draaien, zonder dat er iets verloren gaat.

Hoe werkt een noodstroomvoorziening?

Noodstroomvoorzieningen zijn er in verschillende soorten en maten. Er worden ook verschillende benamingen gebruikt voor dit systeem.

  • Noodstroomsysteem
  • No-Break systeem
  • Noodstroomvoorziening
  • UPS

Een noodstroomsysteem staat continu voor u klaar. De batterijen van een No-Break systeem nemen de voeding van de aangesloten verbruikers onderbrekingsvrij over als de netspanning uitvalt. Dit systeem, ook wel Un-interruptible Power Supply, afgekort UPS, zorgt er voor dat er niets uitvalt en/of verloren gaat. De batterijen van een UPS hebben een beperkte hoeveelheid energie. Daarom kan het zo zijn dat systemen aangesloten op de UPS na verloop van tijd uit kunnen vallen. Om dit te voorkomen wordt er vaak een generator of aggregaat toegepast om lange autonomietijden te halen. Maar, een generator of aggregaat heeft ook opstarttijd nodig. Bij een stroomstoring ontstaat er een onderbreking in de voeding van enkele seconden. Deze verloren seconden kunnen fataal zijn. Door een No-Break systeem in te zetten, wordt de stroomtoevoer nooit onderbroken.

Investeren in een noodstroomvoorziening

Gezien hoeveel er in onze maatschappij gebruik wordt gemaakt van servers, het internet en elektriciteit in het algemeen is de kans aanzienlijk dat ook uw bedrijf een keer in de problemen komt. Hoewel het er in eerste instantie op kan lijken dat uw bedrijf wellicht geen behoefte heeft aan een noodstroomvoorziening is niets minder waar. Een middag zonder stroom komen te zitten lijkt helemaal niet zo erg, maar pas als u stil gaat staan bij hoe afhankelijk u en uw werknemers zijn van stroom, elektriciteit en het internet, zult u zien hoe belangrijk het is om een goede noodstroomvoorziening in huis te hebben. Investeren in een noodstroomsysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. En dat is niet het enige. Noodstroomsystemen worden steeds duurzamer.

Uw noodstroomvoorziening verduurzamen met Hybrid Battery Storage

Een Hybrid Battery Storage System is dé oplossing voor de energietransitie die de toekomst heeft. Veel bedrijven zijn bezig met het behalen van duurzame targets. Een Hybrid Battery Storage (HBS) system inzetten helpt u hierbij. Een HBS maakt het mogelijk om zelf te kiezen wanneer energie wordt opgeslagen en wanneer energie weer wordt vrijgelaten. Daarnaast wordt blindvermogen en harmonische vervuiling gecompenseerd en zal de CO2 reductie van uw bedrijf aanzienlijk afnemen.

Het monitoren en onderhouden van een Noodstroom-systeem

Heeft u interesse in het investeren in een Noodstroomvoorziening? Dan is het ook verstandig om meteen naar de toekomst te kijken. Om te kunnen garanderen dat uw No-Break systeem altijd optimaal functioneert is het van belang dat uw voorziening constant gemonitord wordt. Door uw systeem te monitoren en preventief te onderhouden, zorgen wij er voor dat uw noodstroomvoorziening altijd op scherp staat en direct zijn werk kan doen op het moment dat dat nodig blijkt te zijn.

Heeft u interesse in een eigen noodstroomvoorziening?

Dan bent u bij Dynamic No-Break aan het juiste adres! Het installeren en onderhouden van uw noodstroomsysteem vraagt om een betrouwbaar team engineers die precies weten hoe zo’n installatie geplaatst, ingesteld en onderhouden moet worden. Wij nemen graag de tijd om samen met u te bekijken welke noodstroomvoorziening nodig is om aan uw behoeften te voorzien. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier voor contactformulier